GeoGaia i els nens

02Observant els nostres fills hem pogut veure com ja de ben petits els hi encanta jugar amb la geometria, ja sigui amb el típic joc de fer encabir les peces geomètriques en els seus orificis corresponents o simplement amb l’observació de l’entorn i totes les possibilitats geomètriques que presenta. Tot això, em fa pensar que ells tenen un record més present de la seva estança a l’úter matern que durant la gestació es converteix en un gran calidoscopi, formant milers de formes geomètriques en que els nadons es troben envoltats d’aquesta immensitat que els protegeix. Per tant, ja des de ben petits posseeixen un coneixement innat de la geometria abstracta. Reconeixen objectes mitjançant els seus angles i les seves longituds relatives i es desplacen pel seu entorn utilitzant nocions de distancia i direcció.


nadoAra bé, molts de vosaltres us preguntareu que té a veure el GeoGaia en tot això. Doncs l’eina ajuda els nostres fills a projectar les formes que els van acompanyar durant el seu transcurs uterí de 9 mesos i d’aquesta manera acostar-los una altre vegada en aquell estat de protecció i calidesa. Per exemple, moltes vegades observem que en les hores nocturnes, quan la casa esta absent de sorolls i la quietud embolcalla les parets, els nostres fills es desperten amb por o els hi costa conciliar el son. Ells davant d’aquesta sensació de calma, els hi torna el record en el subconscient de que encara es troben dins de l’úter i quan veuen que l’entorn no els hi ofereix cap representació del que ells van experimentar, llavors és quan s’agiten i s’inquieten. És aquí on amb l’ús del GeoGaia els poden ajudar a projectar aquelles geometries abstractes que els van acompanyar en el seu viatge uterí i dóna’ls-hi la protecció i la seguretat que necessiten.

il.lustracions theelegantuniverse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s